EN | TR

Hakkında

Sanayi devriminde olduğu gibi internetin hayatımıza girmesi ile dünya büyük bir değişim sürecine girmiştir. Dijitalleşme ise dijitalleşmiş kaynakları bütünleşmiş bir bilgi teknolojileri altyapısı ile yeni bir gelire, büyümeye ve şirkete değer katacak operasyonel sonuçlara dönüştürme süreci olarak karşımıza çıkmaktadır. 2020 yılında tüm dünyanın tecrübe ettiği Covid-19 pandemisi sürecinde daha fazla gündeme gelen dijitalleşme yeni iş modelleri geliştirmek, benzersiz müşteri deneyimleri için bilgiyi, dijital teknolojileri ve şirket kaynaklarını yeni kombinasyonlar ile birleştirmek, yeni ürün ve hizmetler oluşturmak ve şirket kaynaklarının etkinliğini artırmak için kullanılmaktadır. Dünya genelinde organizasyonlar dijital bir dönüşüme girmiş olup bu dönüşüm yeni koşullara ve beklentilere uyum sağlamayı ve değişiklikler karşısında hazır olmayı gerektirmektedir.  En başarılı organizasyonlar dahi bu dönüşümde ciddi zorluklar çekmektedir. Bu sebeple dijitalleşme ve dijital dönüşüm üzerine bilimsel çalışmalar akademisyenler kadar karar alıcılar için de önemli hale gelmektedir.

Kongremizin ilki 1. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve Ekonomi Kongresi (ICDBME2021) adıyla  8-9 Ekim 2021 tarihleri arasında eşanlı olarak dört farklı sanal salonda toplamda 100 bildirinin sunumu ile gerçekleştirilmiştir. Katılımcılardan gelen olumlu dönüşler ve alana olan somut katkıları nedeniyle kongremizin ikincisi ICDBME2022 Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ortaklığında, üçüncüsü ICDBME2023 Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Kongremiz Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca belirlenen doçentlik kriterleri kapsamında uluslararası kongre niteliğindedir ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ICDBME2024'ün önceki yıllarda olduğu gibi alana önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.